HISTORIE KONOPNÝCH ODRŮD CHEESE CANNABIS

Jakmile začal rozkvět šlechtění a pěstování konopí, mnoho různých odrůd konopí přišlo na svět. Existují celé rodiny odrůd, které jsou spojovány s konkrétní chutí nebo pocitem. Odrůdy Kush mají často velice silný high; Haze odrůdy zase mají úžasnou chuť a jejich účinek je příjemně povzbudivý; Diesel odrůdy...no voní po dieslu. A přesto, někdy je mezi konopnými znalci velice žádaná komplexní chuť. Pokud patříte k této skupině znalců, může pro vás být silná, pikantní chuť odrůdy Cheese přesně to co hledáte. U nás v RQS nabízíme širokou nabídku Cheese odrůd, které si můžete objednat a zažít to sami. Za vývojem odrůd Cheese a jejich účinků se skrývá skvělý příběh..

Royal Cheese

CO JE TO ODRŮDA CHEESE?

Cheese je znám po celém světě, společně s dalšími odrůdami, které byli použity k vytvoření tohoto hybridního kultivaru. Dnes máme spousty druhů odrůd Cheese, jejichž původ se táhne zpět ke genetice originálního Cheese. Cheese odrůdy jsou známy pro svou pikantní, kořeněnou chuť v kontrastu se sladkou, ovocnou a bylinnou příchutí, které nalezneme u jiných odrůd, se jedná o unikát. Terpeny, které můžeme nalézt v Cheesu jsou vcelku rozdílné, ale když jsou pohromadě, tak tvoří ten nezapomenutelný zápach. Zatuchlý zápach kyseliny kaprylové se spojuje se sladkými, ovocnými tóny Metyl-terc-butyléteru a ethylacetátu. Nalezneme zde i kyselinu 3-methylbutanovou, která kombinuje ještě více zapáchající terpeny jako je kyselina kapronová (která páchne po hospodářských zvířatech) a methylmerkaptan (který páchne jako zkažené zelí).

Tohle zní jako vcelku zajímavá a excentrická paleta vůní.Pravdou je, že tato kombinace aromat nemusí každému vyhovovat. Ale právě to, že Cheese chutná skvěle a hrozivě páchne je to, co jej odlišuje od ostatních odrůd. Nakonec existuje chuť umami u odrůd Cheese; což je pocit jemné chuti, která zaobaluje silná aromata.

Cheese také produkuje velký počet trichomů, které jsou bohaté na THC a přinese vám tak relaxační a blažený pocit. Je vhodný k úlevě od bolesti, úzkosti, deprese a také zvládne vrátit chuť k jídlu. Dává tedy smysl, že se tato specialita stala velice populární. Ale odkud se tedy vzal?

ODKUD SE CHEESE VZAL?

Originální odrůda Cheese se objevila v 80. letech minulého století za tejmných okolností. Legenda říká, že Kalifornský šlechtitel Sam "the Skunkman" se přestěhoval do Nizozemí a chtěl se pěstováním a šlechtěním uživit. S sebou si vzal jeho ikonický výtvor, odrůdu Skunk #1. Mezi Nizozemskými pěstiteli se tato odrůda stala velice populární, kvůli jejímu rychlému růstu. Častým problémem ale bylo, že pach z těchto rostlin byl často velice silný a to tak moc, že dokázal přilákat i nechtěnou pozornost. Když se jedna várka Skunkových semínek dostala do Spojeného Království v roce 1988, tak se stalo něco opravdu podivného.

Pěstitel v Jihovýchodní Anglii zjistil, že výsledná rostlina měla distinktivní, sýrový zápach. Všiml si také obrovských výnosů, které tato rostlina vyprodukovala a tak se rozhodli ji naklonovat a mohli pozorovat jak se její úspěch táhl přes celou Velkou Británii. Tyto rostliny se dále množily na mnoha festivalech a v alternativních komunitách v průběhu 90. let, a staly se tak odrůdou první volby, pro začátečníky i pokročilé. Cokoliv co se stalo této várce semínek, vedlo k vytvoření konopné odrůdy Cheese. Síla její chuti a její účinky vedly ke zvýšení poptávky. Dnes je velice běžná v celé Velké Británii a v jakékoliv jurisdikci, ve které je konopí legální.

Skunk XL Royal Queen Seeds

JAK PĚSTOVAT CHEESE

Pokud byste chtěli vidět, o čem je všechen povyk, tak si objednejte nějaká naše Cheese semínka a vypěstujte si je sami. Není to náročná rostlina k vypěstování, pokud máte vhodné podmínky. Má tendenci mít velké výnosy palic s obsahem THC kolem 17%. Odrůdy Cheese jsou odolné a doba kvetení trvá kolem 8 - 9 týdnů. Tato odrůda dobré odolává fluktuaci ve vlhkosti, ale ujistěte se, že teploty zůstanou okolo 21 - 26°C nebo 70-80°F.

Pokud má dostatek světla a místa, můžou odrůdy Cheese dosáhnout výšky až 200 cm. Při pěstování indoor se ujistěte, že máte dostatek místa a nebo, že si dobře rozumíte se zastřihávacími technikami. Další možností je objednávka odrůdy Royal Cheese Automatic, se kterou nebudete muset výšku řešit. Většina Cheesů rostou do tvaru křoví, takže zastřihávání listů bude třeba, aby se světlo dostalo všude a zmaximalizuje tak vaši úrodu. Podobně funguje i metoda ScrOG (screen of green) pomocí které můžete využít veškerý potenciál vašich rostlin. Tohle a mnoho víc se můžete dozvědět v našem návodu